ua en ru

Подання генпрокурора на Дунаєва комітет ВР зможе розглянути наступного тижня

Подання генпрокурора на Дунаєва комітет ВР зможе розглянути наступного тижня Фото: Сергій Дунаєв (opposition.org.ua)

Регламентний комітет ВР чекає пояснень від нардепа Дунаєва до 23 травня

Подання генерального прокурора Юрія Луценка на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Сергія Дунаєва ще не отримали у Комітеті з питань Регламенту та організації роботи Верховної ради України. Про це журналістам розповів перший заступник голови Комітету Павло Пинзеник, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, комітет зможе розглянути подання на засіданні в середу, 23 травня, наступного пленарного тижня за умови, якщо перед цим народний депутат надасть свої пояснення.

"Вся інформація від журналістів, які цитують фейсбук генерального прокурора. До комітету інформація поки не найдійшла", - заявив Пинзеник.

Відповідаючи на запитання, нардеп зазначив, що комітет не зможе розглянути подання у середу, 16 травня, на комітеті.

"Не може бути поки розглянуто, адже це не відповідатиме процедурі, визначеній регламенту. Коли подання надійде до ВР, якщо воно відповідає вимогам, то обов’язок голови ВР надіслати копії цих подань до народного депутата, якого це стосується. Потім цей народний депутат матиме право на надання пояснень. Також голова ВР має надати текст до комітету, протягом 20 днів комітет зможе розглянути. Якщо надасть пояснення, то так, наступного тижня (комітет зможе розглянути подання, - ред.)", - заявив нардеп.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко сьогодні, 15 травня, підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Сергія Дунаєва. Раніше повідомлялося, що Дунаєв пропустив 90% голосувань Верховної ради в лютому.