ua en ru

Рада ЄС підтримала укладення угоди про ЗВТ з Україною до грудня 2011 р

Рада ЄС підтримав сьогодні, 26 вересня, укладення угоди з Україною про зону вільної торгівлі в найкоротші терміни - до грудня поточного року. Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.
"Рада знову підтверджує свою тверду прихильність досягненню успішних результатів на світових торгівельних переговорах раунду Доха... Рада оцінила перспективи завершення переговорів щодо угоди про вільну торгівлю з Індією і Україною, і взяла до відома прогрес у переговорах щодо вступу Росії у СОТ", - говориться в повідомленні Ради ЄС.
Нагадаємо, 23 вересня керівник підрозділу генерального департаменту з питань торгівлі Європейської комісії Філіп Куіссон заявив, що Євросоюз сподівається підписати торговельну угоду з Україною до кінця року, незважаючи на побоювання з приводу енергетичної політики, сільського господарства і корупції.
Двома днями раніше перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв висловив упевненість, що "остаточна крапка в переговорах Києва і Брюсселя щодо угоди про асоціацію, включаючи створення зони вільної торгівлі, буде поставлена в ході саміту Україна-ЄС". Саміт заплановано на 15 грудня 2011 р.
Раніше комісар Європейського союзу з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле зазначив, що ЄС пропонує Україні не звичайний договір про ЗВТ, а створення глибокої та всебічної зони вільної торгівлі. У той же час він заявив, що навіть підписання договору про асоціацію не гарантує Україні членства в ЄС.
Україна і ЄС почали переговори про створення зони вільної торгівлі 18 лютого 2008 р.