ua en ru

Рада ЄС 29 вересня прийме рішення про відстрочення застосування економічної частини УА з Україною

Рада із загальних справ Європейського Союзу в понеділок, 29 вересня 2014 р. має намір ухвалити рішення щодо перенесення вступу в силу економічної частини угоди про асоціацію, а саме зони вільної торгівлі між ЄС і Україною на кінець 2015 р.

Рада із загальних справ Європейського Союзу в понеділок, 29 вересня 2014 р. має намір ухвалити рішення щодо перенесення вступу в силу економічної частини угоди про асоціацію, а саме зони вільної торгівлі між ЄС і Україною на кінець 2015 р. Про це йдеться в порядку денному засідання на сайті Ради ЄС.

"Рада прийме, без обговорення, ряд важливих рішень, зокрема, директиву щодо розкриття нефінансової та різноманітної інформації деякими великими компаніями, перенесення набуття чинності тимчасових положень угоди про вільну торгівлю з Україною, розширення мандату місії Європейського Союзу з верховенства права в Косові й нові правила для європейських політичних партій та їх афілійованих утворень", - йдеться в повідомленні.

Крім того, рада обговорить підготовку до засідання Європейської ради 23-24 жовтня й обговорить проект порядку денного.

Початок засідання призначено на 10:00 за брюссельським часом (11:00 за київським часом).

Нагадаємо, за результатами тристоронньої міністерської зустрічі у форматі Україна-ЄС-РФ 12 вересня 2014 р. були досягнуті домовленості, згідно з якими набуття чинності економічної частини ЄС, а саме зони вільної торгівлі між ЄС і Україною відкладено на кінець 2015 р. При цьому ЄС погодився продовжити дію режиму торговельних преференцій для українських експортерів до кінця 2015 р. - понад 90% українських товарів будуть надходити в ЄС безмитно.