ua en ru

Радбез РФ обговорить відключення Росії від глобального Інтернету

Рада безпеки Російської Федерації з участю Президента Росії Володимира Путіна обговорить у понеділок, 22 вересня, відключення Росії глобального Інтернету.

Рада безпеки Російської Федерації з участю Президента Росії Володимира Путіна обговорить у понеділок, 22 вересня, відключення Росії глобального Інтернету. Про це повідомляють російські оператори зв'язку, інтернет-компаній та некомерційних організацій, передають "Ведомости".

Так, у результаті планується прийняти кілька рішень, що зміцнюють суверенітет російського сегмента всесвітньої мережі. У зв'язку з цим може бути запроваджено особливий порядок управління Інтернетом, що передбачає можливість відключення Росії від глобальної мережі. Російські оператори повинні будуть налаштувати обладнання так, щоб у разі надзвичайної ситуації російський Інтернет можна було оперативно відключити від глобального. Надзвичайною ситуацією можуть вважатися як військові дії, так протестні виступи всередині країни.

Також у повідомленні наголошується, що російські чиновники обговорять передачу державі функції адміністратора доменів, які нині виконує громадська організація - Координаційний центр національного домену мережі інтернет (КЦ).

Нагадаємо, в серпні 2014 р. Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про заборону ввезення продовольства з країн, які застосували санкції до РФ.