ua en ru

Рада безпеки ООН сьогодні о 22:00 проведе засідання по Україні

Рада безпеки ООН, у якій зараз головує Росія, в понеділок проведе консультації щодо ситуації в Україні.

Рада безпеки ООН, у якій зараз головує Росія, в понеділок проведе консультації щодо ситуації в Україні. Засідання має розпочатися о 22:00 за київським часом, повідомляє "Радіо Свобода".

Консультації відбудуться на тлі загострення кризи. В суботу озброєні сепаратисти збили в аеропорту Луганська військово-транспортний літак з 49 людьми на борту.

Згодом обурений натовп у Києві вчинив напад на російське посольство. Дипломати не постраждали, пошкоджена будівля посольства, розтрощені автомобілі.

Зазначимо, що вчора Радбез не став засуджувати пікет під російським посольством у Києві. Про це написав глава комітету Державної Думи Російської Федерації Олексій Пушков у своєму Twitter.

"Міжнародна система тріщить по швах. РБ ООН не став засуджувати атаку на посольство РФ у Києві. Це означає, що тепер можна нападати на посольства", - повідомив голова комітету.

Нагадаємо, вчора мітингувальники закидали посольство РФ у Києві камінням та димовими шашками. Пікет відбувся у зв'язку зі збитим літаком ІЛ-76 Збройних сил України. Пізніше, для стабілізації ситуації під посольство прибутку глава МВС України Арсен Аваков і голова Мзс Андрій Дещиця.