ua en ru

Соціально-економічний розвиток сіл базуватиметься на кооперації сільгоспвиробників

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Всеукраїнською асоціацією сільських і селищних голів, профільними громадськими організаціями, міжнародними експертами та аграріями розробило стратегію соціально-економічного розвитку сільських територій. Презентація та обговорення проекту відбудеться 15 травня в "Українському домі".

Стратегія соціально-економічного розвитку сільських територій передбачає впровадження в селах оновленої економічної моделі господарювання, що базується на активізації процесу сільськогосподарської кооперації. Об'єднання виробників сприятиме отриманню державної підтримки, донорської допомоги та доступу до кредитних ресурсів.

На переконання Міністерства, виробники, які вступатимуть до кооперативів, зможуть використовуючи техніку та технології, зменшувати собівартість і забезпечувати якість продукції. У стратегії соціально-економічного розвитку сільських територій передбачені реальні можливості для фермерів і одноосібних селянських господарств придбати за доступними цінами необхідну техніку, устаткування, добрива, паливно-мастильні матеріали.

Ще одне завдання проекту соціально-економічного розвитку сільських територій відновити авторитет сільського голови та активізувати діяльність сільських громад.

"На сьогодні головне для сільських громад мати можливість спертися на активність економічно зацікавлених селян, знайти можливість підтримати лідерство сільських і селищних голів. Проте найголовніше - йти до наміченої мети та діяти спільно з Міністерством, урядом, сільськими і селищними радами, в кооперації з односельцями", - зауважує міністр Микола Присяжнюк.

Очільник Міністерства переконаний, що всебічний розвиток сільських територій і відродження села зміцнить державу та дозволить зберегти свою етнічну унікальність та ідентичність.

Презентація та обговорення проекту "Рідне село" відбудеться 15 травня 2012 р. в Українському домі. Участь у заході візьмуть міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, представники центральних органів державної влади, міжнародних організацій і профільних асоціацій, сільські і селищні голови, сільгоспвиробники.