ua en ru

Співробітників пенітенціарної системи судитимуть за розтрату 200 тис. грн держкоштів

Співробітників пенітенціарної системи судитимуть за розтрату 200 тис. грн держкоштів Фото: двох працівників установи виконання покарань підозрюють у корупції

Заступник начальника виправної колонії укладав угоди з підприємствами з ознаками фіктивності на закупівлю дров

Слідчий відділ прокуратури Чернігівської області закінчив досудове розслідування кримінального провадження стосовно двох працівників установи виконання покарань, які звинувачуються в розтраті бюджетних коштів, підробці і підбурюванні до підробки офіційних документів і пособництво в цьому. Про це як повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що в 2014 році заступник начальника виправної колонії укладав угоди з підприємствами з ознаками фіктивності на закупівлю дров для опалення закладу, в результаті чого розтратив і заволодів бюджетними коштами на загальну суму майже 200 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в прокуратурі, для реалізації злочинного умислу певний відсоток від загальної суми договору міліціонер надіслав постачальнику, а також залучив свого колегу, який вносив завідомо неправдиві відомості в офіційні документи, чим сприяв оволодінню бюджетними коштами.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні для розгляду направлено до суду.

Нагадаємо, у Полтавській області старшого лейтенанта військової частини заарештували за хабарництво.