ua en ru

Співробітники компанії British Airways починають другий етап страйку.

Бортпровідники компанії British Airways починають другий етап страйку, який продовжиться до 29 березня 2010 р. У лондонському аеропорту Хітроу сьогодні вранці вже скасовано 29 рейсів. У авіакомпанії підрахували, що від страйку можуть постраждати близько 17 тис. пасажирів. В той же час ВА розраховує зберегти близько 3/4 всіх рейсів. Компанія сподівається відправити з Хітроу 70% далекомагістральних рейсів і 55% національних і європейських рейсів. Рейси British Airways з лондонських аеропортів Гатвік і Сіті, як говорять в компанії, страйк не зачепить, передає BBC. З 240 тис. пасажирів, що купили квитки на період страйку, 180 тис. полетять лайнерами ВА і літаками, орендованими компанією у інших перевізників. Ще 43 тис. пасажирів British Airways будуть відправлені рейсами компаній-конкурентів.

Нагадаємо, попередній триденний страйк бортпровідників British Airways почався 20 березня 2010 р. у Великобританії. У зв'язку з її проведенням авіакомпанія раніше оголосила про відміну 1100 з 1950 рейсів, запланованих на 20-22 березня. За заявою глави British Airways Віллі Уолша, в період страйку 65% її клієнтів - близько 49 тис. людей в день - зможуть зробити заплановані перельоти. За оцінками менеджерів ВА, триденний страйк минулого тижня обійшовся компанії в 21 млн фунтів (понад 31 млн дол.).

Страйк став відповіддю на відмову керівництва авіакомпанії змінити умови оплати праці. У зв'язку зі світовою фінансово-економічною кризою і зменшенням пасажиропотоку British Airways має намір "заморозити" зарплати співробітників в 2010 р., перекласти 3 тис. людей на часткову зайнятість і скоротити кількість членів екіпажу під час дальніх перельотів з 15 до 14 людей.

У 2009 р. збитки ВА перевищили 400 млн фунтів (600 млн дол.).