ua en ru

Працівники підрозділу КМДА привласнили понад 15 млн гривень, - поліція

Працівники підрозділу КМДА привласнили понад 15 млн гривень, - поліція Фото: чиновники КМДА присвоїли 15 млн гривень

Встановлено, що керівник структурного підрозділу КМДА придбав 28 квартир у столиці

Співробітники одного з підрозділів Київської міської держадміністрації присвоїли на закупівлі дизпалива понад 15 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Бюджетні кошти чиновники легалізували шляхом придбання нерухомості. Зазначається, що до складу злочинної групи входили посадові особи держустанови і керівники комерційних структур. Троє її учасників заарештовано.

КМДА

Фото: чиновники КМДА присвоїли 15 млн гривень

Так, в групу махінаторів входили 4 чиновника структурного підрозділи КМДА та 2 керівника комерційних структур. Організували незаконну схему привласнення керівники обох структур.

"Чиновники структурного підрозділу КМДА систематично укладали з зазначеними підприємствами угоди на постачання дизельного палива для опалення своїх приміщень. У договорах заздалегідь завищували обсяги палива, хоча фактично отримували необхідне для функціонування установи кількість. Сплачені за надлишки кошти розподілялися між членами групи", - йдеться в повідомленні.

Протягом 2013-2016 років за зазначеною схемою злочинці привласнили понад 15 млн гривень.

Встановлено, що керівник структурного підрозділу КМДА придбав 28 квартир у столиці. Загалом правоохоронці провели 18 обшуків.

Правоохоронці вилучили більше 200 тис. гривень та документацію, що підтверджує злочинну діяльність зазначених осіб.

За даним фактом було порушено кримінальне виробництво за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Служба безпеки України попередила нанесення 15 мільйонів доларів економічного збитку білоруського автомобільного заводу "МАЗ".