ua en ru

Співробітники Міндоходов за 6 міс. 2013 р. ліквідували 11 конвертаційних центрів у Києві, повернувши державі 155 млн грн

Співробітники Міністерства доходів і зборів за I півріччя 2013 р. ліквідували 11 конвертаційних центрів у Києві. Про це заявив перший заступник начальника Головного управління, начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндохоов у м. Києві Ігор Усик, передає прес-служба відомства.

Разом з "конвертаторами" закінчили своє існування 108 фіктивних підприємств, що входили до їх складу. Було перевірено 213 платників податків, які користувалися послугами виявлених "конвертаційних центрів". За результатами перевірок додатково нараховано 155 млн грн податків.

Читайте також: УБОЗ розкрив схеми розкрадання бюджетних коштів в Одеській області на 30 млн грн

Всього з початку року до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 536 кримінальних правопорушень з яких 276 з тяжких і особливо тяжких злочинів.

"Близько 80% правопорушень пов'язаних з ухиленням від сплати податків. Загальна сума збитку, нанесеного державним інтересам, за виявленими кримінальних злочинів, становить 1 млрд 608 млн грн, з яких понад 273 млн грн вже відшкодовано до скарбниці. За 59 порушеннях слідство вже закінчено і матеріали направлені до суду", - заявив Усик.