ua en ru

В Колумбії викрадені два голландських журналіста

В Колумбії викрадені два голландських журналіста Фото: люди висловлюють протест викраденню людей угрупуванням ELN (equinoXio)

Медіаробітників викрали марксистські повстанці

Міністерство закордонних справ Нідерландів підтвердило у вівторок, що два співробітника телевізійної програми Spoorloos ("Безслідний"), були викрадені в Колумбії. Про це повідомляє Reuters.

Колумбійські військові сказали, що, за їх даними, викрадений 62-річний Дерк Йоханнес Болт, телевізійний журналіст і 58-річний Еухеніо Ернест Марі, оператор. Також відомо, що медіаспівробітники були викрадені марксистськими повстанцями ELN (Ejército de Liberación Nacional, або Національна Армія Свободи) в конфліктному районі північно-східній Колумбії.

МЗС Голландії заявило, що воно виставило цій справі "найвищий пріоритет", але повідомлення про його зусилля "не в інтересах тих, хто бере участь". Із заяви міністерства закордонних справ Нідерландів було неясно, чи мають обидва вкрадених голландське громадянство.

ELN, або Національна Армія Свободи, була створена в 1964 році і є радикальним лівим угрупуванням, активно підтримуючим режим на Кубі.

Нагадаємо, раніше уряд Колумбії відклав мирні переговори з радикальними соціалістами ELN через викрадення колумбійського депутата.