ua en ru

Працівники ДПСУ у жовтні з незаконного обігу вилучили понад 8,5 млн грн валюти

Працівники ДПСУ у жовтні з незаконного обігу вилучили понад 8,5 млн грн валюти, повідомляє прес-служба відомства.

Працівниками податкової міліції задокументовано понад 500 порушень у сфері фінансових послуг.
Так, у Києві в районі центрального вокзалу виявлено два незаконні обмінні пункти, організатори яких за допомогою шахрайських схем щомісячно заробляли щонайменше до 100 тис. грн.
Нелегальні обмінники обмінювали валюту за курсом 7,099 грн/дол., у той час, як офіційний курс долара складає 7,999 грн/дол.
За результатами перевірки цих підпільних "обмінок" вилучено вітчизняної та іноземної валюти на загальну суму понад 100 тисяч гривень.
Податкова міліція також проводить заходи з упередження незаконного виводу валюти за кордон. За результатами аналізу заявок суб'єктів господарювання на купівлю валютних цінностей встановлено, що ряд банківських установ продали валюти так званим "ризиковим" СГД на суму понад 10 млрд грн.
Наприклад, у Києві одне з підприємств придбало валюти на суму понад 450 млн грн.
Наразі за даними фактами проводяться подальші перевірки та вирішується питання про притягнення зловмисників до відповідальності згідно з чинним законодавством.
Нагадаємо, з 28 жовтня банки зобов'язані копіювати документи, що підтверджують резидентність лише при покупці фізособами валюти. Проте, при продажі фізособам валюти - копіювати документи банки не мають права.