ua en ru

Співробітники Deutsche Boerse планують почати демонстрацію протесту проти злиття з NYSE Euronext

Співробітники Deutsche Boerse планують сьогодні розпочати демонстрацію протесту. Акцію організовує німецька профспілка Verdi. Очікується, що вона почнеться о 13:00 за київським часом біля штаб-квартири компанії, яка розташована в м. Ешборн, неподалік від Франкфурта-на-Майні, передає РБК з посиланням на телеканал France24.
Працівники Deutsche Boerse побоюються скорочення після злиття з NYSE Euronext, так як після цього зміниться біржова платформа. Нинішня буде замінена на більш досконалу і, можливо, для низки співробітників не знайдеться роботи. Крім того, співробітники Deutsche Boerse вимагають підвищення зарплати на 4%. Керівництво компанії готове підняти її тільки на 2,3%.
Нагадаємо, 15 лютого 2011 р. повідомлялося, що трансатлантичний біржовий оператор NYSE Euronext і німецька фондова біржа Deutsche Borse AG досягли згоди про злиття, у результаті якого буде утворена найбільша в світі фондова біржа. При створенні об'єднаного гіганта його штаб-квартири будуть розташовуватися як у Франкфурті-на-Майні (Німеччина), так і в Нью-Йорку (США). Для проведення транзакції буде необхідно отримати схвалення ради директорів NYSE Euronext і Deutsche Boerse, акціонерів обох компаній і відповідних регуляторів.
Deutsche Borse - одна з найбільших світових фондових бірж. Центральний офіс розташований у Франкфурті-на-Майні. Компанія управляє Франкфуртською фондовою біржею, володіє розрахунковою компанією Clearstream. Біржа пропонує всі види систем і послуг, необхідних лістинговим компаніям інвесторам. На Deutsche Borse працюють близько 3 тис. 400 челвоек по всьому світі, в тому числі 1 тис. 600 осіб - у Німеччині.