ua en ru

Співробітники "БРСМ" Київської області провели протипожежні тренування

Співробітники "БРСМ" Київської області провели протипожежні тренування

У жовтні цього року Державна служба України з надзвичайних ситуацій відзвітувала, що в 2017 році на 15% зросла кількість пожеж у порівнянні з показниками минулого року. Для автозаправних станцій – це дуже тривожний дзвінок. Обумовлено це тим, що під час зберігання пального можливі підпали з боку різних зловмисників. Особливо, такі підвищені ризики під час складної соціально-політичної ситуації в країні. В останні роки у ЗМІ досить часто транслюють новини про підпали на військових базах, автостанціях та пожежі на нафтових базах, які вже стали звичними українців.

Однією з компаній паливного комплексу країни, яка приділяє особливу увагу пожежної безпеки на своїх підрозділах, є "БРСМ Нафта" Київ. На постійній основі спільно з державними структурами проводяться тренувальні заходи щодо локалізації пожеж.

АЗС "БРСМ Нафта" серед паливних компаній, які приділяють особливу увагу технологіям пожежної безпеки, є найбільш зразковою, так як системно готує свій персонал до можливих надзвичайних ситуацій, зокрема пожеж. Одна з останніх таких тренувань була проведена 24 листопада 2017 року. На них відпрацьовувалися вправи з гасіння пожежі. Тренувальний план полягав у тому, що цистерну було разгерметизировано, і розлив газу спричинив пожежу від електростатичної іскри. Рятувальні дружини "БРСМ Нафта" Київ швидко і своєчасно прийняли необхідні заходи ще до приїзду пожежників.

У комплекс таких заходів входило:

  • розгортання об'єктового штабу;
  • застосування пожежних кранів для гасіння пожежі;
  • координація роботи системи пожежогасіння стаціонарного типу;
  • призупинення роботи обладнання на місці горіння пожежі;
  • організація зустрічі пожежних ДСНС;
  • повна евакуація працівників та матеріальних цінностей
Співробітники "БРСМ" Київської області провели протипожежні тренуванняСпівробітники "БРСМ" Київської області провели протипожежні тренуванняСпівробітники "БРСМ" Київської області провели протипожежні тренуванняСпівробітники "БРСМ" Київської області провели протипожежні тренуванняСпівробітники "БРСМ" Київської області провели протипожежні тренування

Загальний час, витрачений на тренувальне гасіння пожежі склала 20 хвилин. В процесі було вирішено дві першочергові завдання: ліквідація пожежі на естакаді зливу ЗВГ і охолодження об'єктів, які знаходилися поряд з осередком пожежі. Кожне завдання було ефективно вирішено завдяки скоординованій і злагодженій роботі рятувальників і працівників "БРСМ-Нафта". Вогонь локалізовано і погашено, щоб уникнути подальшого розповсюдження на території горіння. Були і деякі перешкоди - руйнування прокладки насоса, що спричинило тимчасове перебої в подачі піни. Такі визначальні умови досить часто виникають при пожежах і до них необхідно бути підготовленими. У нашій країні дуже багато випадків свідчать саме про неготовність рятувальників до непередбачених проблем у гасінні об'єкта. Несправність техніки і неналежне штабне командування стають визначальними причинами затягування процесу локалізації вогню. Зокрема, так було під час пожежі на нафтобазі у Василькові 2015 року. Тому заправки БРСМ по Україні мають повний комплект стаціонарної системи пожежогасіння сучасного рівня якості.

Команда БРСМ Київ на відмінно впоралася з поставленими цілями. Начальник рятувального загону Микола Герасименко високо оцінив її дії під час тренувального гасіння пожежі. Він зазначив, що робота виконана на належному рівні з дотриманням усіх правил пожежогасіння. Пожежна дружина технічно виконала поставлені завдання і відреагувала на ситуацію досить швидко і правильно. Це гарантує безпеку не тільки газонаповнювальної станції, але і населенню, яке проживає поруч. Адже саме люди стають першими жертвами вибухів на об'єктах підвищеної пожежної небезпеки. Власник мережі "БРСМ-Нафта" Андрій Біба зазначає, що така відповідальність приватного бізнесу має бути прикладом для всіх компаній. Тісна співпраця БРСМ Нафта України з державними структурами забезпечує суспільству гарантію безпеки людських життів.