ua en ru

Співробітники "Беркута" побоюються за безпеку своїх родин, - ЗМІ

Співробітники "Беркута" побоюються за безпеку своїх родин. Про це "Комсомольській правді в Україні" заявив "беркутівець" Дмитро Перинский.

"Провокатори і "Беркут" прийшли на Майдан майже одночасно, але з різних сторін. Посередині сонно лупали очима студенти. - каже Перинский. - Ці з ланцюгами швидко зорієнтувалися і пішли в атаку, - розповів Дмитро. - Тикали в нас палаючими дровами з багаття. Крок у його бік - він тут же падає на асфальт, зриває чорну маску, зображуючи бідного студента".

За словами Перинского, події на Майдані - хитрі політичні ігри.

"У суботу Майдан був уже готовий саморозпуститися і потрібна була провокація. Їм потрібно було підняти галас, накрутити паніку, при цьому "Беркут" залишився крайнім. Нас тепер ненавидять... Мені здається, що навіть лікарі ставляться до нас з неприязню", - зазначив співробітник "Беркута".

До погроз на адресу сім'ї "беркутівці" ставляться серйозно. Якраз у розпал штурму на Банковій надійшла інформація про те, що група людей має намір влаштувати погром на Червонозоряному - там знаходиться гуртожиток київського полку "Беркут". Там залишилися дружини й діти.

Згідно із заявою правоохоронних органів, інформація про те, що в зіткненні на Майдані постраждали жінки і діти, не підтвердилася. Як випливає зі списку звернулися за медичною допомогою громадян, серед постраждалих були, як правило, дорослі безробітні чоловіки. В основному зі Львова, Рівного та інших міст Західної України. У свою чергу, в медустанови України госпіталізовано 92 міліціонера.