ua en ru

Співробітника української розвідки засудили на 6 років за співпрацю з "ДНР"

Співробітника української розвідки засудили на 6 років за співпрацю з "ДНР" Фото: в Україні засудили розвідника (flickr.com nab/ukr)

Розвідник передавав терористам "ДНР" дані, що становлять державну таємницю

Співробітника Служби зовнішньої розвідки України засуджено до 6 років позбавлення волі за співпрацю з терористичною організацією "ДНР". Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Зазначається, що розвідник співпрацював із бойовиками протягом вересня 2014 року по березень 2015 року. Він сприяв діяльності зазначеної терористичній організації, збираючи та передаючи представнику "ДНР" інформацію, що стосується діяльності Служби зовнішньої розвідки України. У тому числі, розвідник передавав терористам відомості, котрі становлять державну таємницю.

"Вироком Печерського районного суду м. Києва від 06.02.2018 громадянина України визнано винним за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст. 328 (розголошення державної таємниці) КК України та засуджено до 6 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади строком на 3 роки, а також із позбавленням військового звання", - повідомили в ГПУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали в Одесі бойовика терористичної організації "Донецька народна республіка", який виконував завдання ФСБ Росії.