ua en ru

В Одесі Служба безпеки затримала шпигуна ФСБ

В Одесі Служба безпеки затримала шпигуна ФСБ Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

В Одесі затримали бойовика "ДНР", який виконував завдання ФСБ Росії

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали в Одесі бойовика терористичної організації "Донецька народна республіка", який виконував завдання ФСБ Росії. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Так, оперативники спецслужби встановили, що житель Одеської області в червні 2014 року в складі групи з 20 найманців пройшов навчання на одному з військових полігонів Ростовській області Росії.

Зазначено, що після навчання бойовик був зарахований до складу одного з незаконних збройних формувань "ДНР". Вже в липні 2014 року перебував на передових позиціях терористів в Шахтарському районі Донецької області і брав безпосередню участь у збройному протистоянні силам антитерористичної операції.

Згодом, знаходячись на території Росії, чоловік був завербований співробітниками ФСБ.

"Від кураторів він отримав завдання, по поверненню в Одеську область, збирати актуальні розвідувальні відомості про обстановку в регіоні, зокрема в прилеглих районах до так званого Придністров'я. Він також повинен "відпрацювати" нелегальні канали проникнення на територію України з придністровського регіону Республіки Молдова", - повідомляє СБУ.

Співробітники української контррозвідки затримали бойовика в установленому законом порядку. Йому оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, в грудні повідомлялося, що Служба безпеки України назвала число засуджених диверсантів, терористів та агентів Кремля в 2017 році.