ua en ru

Співробітництво у сфері науки і освіти дозволить Україні та Азербайджану розширити діапазон контактів, - В.Литвин

Голова Верховної Ради (ВР) України Володимир Литвин у неділю у м. Санкт-Петербург зустрівся з головою Міллі Меджлісу Азербайджанської Республіки Октаєм Асадовим. Під час зустрічі В.Литвин заявив, що Співробітництво у сфері науки і освіти дозволить Україні та Азербайджану розширити діапазон контактів, передає прес-служба ВР.
Крім того, голова українського парламенту зазначив, що двостороннє українсько-азербайджанське співробітництво розвивається активно, у дусі стратегічного партнерства, що засвідчили результати візиту Президента України до Азербайджану у цьому році. Зокрема, під час візиту були підписані спільна Заява Президентів двох держав про подальший розвиток відносин стратегічного партнерства, а також План заходів всебічного співробітництва на 2011-2015 рр.
В.Литвин висловив вдячність Азербайджану за участь у заходах з нагоди 25-ї річниці Чорнобильської трагедії та за внесок азербайджанської сторони у чорнобильські проекти. Голова ВР наголосив, що участь Азербайджану у чорнобильських питаннях, які мають особливу важливість не лише для України, а й для всього регіону, є ще одним доказом стратегічного партнерства.
Нагадаємо, що В.Литвин у Санкт-Петербурзі зустрівся також з головою Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації Борисом Гризловим. Крім цього, голова ВР зустрівся з головою Ради Федерації Федеральних зборів Російської Федерації Сергієм Мироновим. Під час зустрічі було обговорено стан та перспективи українсько-російського співробітництва, особливу увагу сторони приділили міжпарламентській складовій двосторонніх відносин.