ua en ru

Співпраця України та Шрі-Ланки значно активізувалась, - Парубій

Співпраця України та Шрі-Ланки значно активізувалась, - Парубій Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Спікер ВР вважає, що у держав є перспективи співпраці в енергетичній і промисловій сферах

Голова Верховної ради України Андрій Парубій заявив, що співпраця України та Шрі-Ланки значно активізувалась за останні роки. Про це повідомляє прес-служба ВР.

Так, спікер Ради зустрівся у четвер з делегацією депутатської групи дружби з Україною парламенту Шрі-Ланки на чолі головою депутатської групи дружби з Україною, заступником представника уряду в парламенті Ашу Марасінге.

"Голова українського парламенту підкреслив на початку зустрічі, що співпраця між обома країнами значно активізувалась за останні роки. Він також нагадав, що під час недавньої зустрічі зі спікером шрі-ланкійського парламенту було домовлено про створення групи дружби між парламентами обох країн", - сказано у повідомленні.

Спікер ВР позитивно відзначив перебування групи дружби на Шрі-Ланці цього літа, знайомство з нафтопереробними заводами та процесами газовидобування у цій країні.

"Переконаний, у нас є перспективи співпраці як в енергетичній, так і промисловій сферах... Розраховуємо, що позиція Шрі-Ланки буде більше твердою по підтримці України", - сказав голова українського парламенту.

Нагадаємо, у березні анонсувалося, що Україна і Шрі-Ланка підпишуть угоду про сприяння та взаємний захист інвестицій.

У травні минулого року Парубій заявляв про позитивні тенденції співпраці України із Шрі-Ланкою.