ua en ru

Сотні бойових машин: Росія розгорнула величезний військовий табір біля кордону з Україною

Сотні бойових машин: Росія розгорнула величезний військовий табір біля кордону з Україною Фото: російський військовий табір (citeam.org)
Автор: РБК-Украина

Польовий табір російських військових виявлений у Воронезькій області. У ньому знаходиться бойова техніка, включаючи танки і паливозаправники. Від табору до кордону України всього близько 170 кілометрів.

Про це з посиланням на розслідування групи Conflict Intelligence Team (CIT) повідомив в Twitter журналіст New York Times Крістіан Тріберт.

Відзначається, що це новий польовий табір російських військових, який знаходиться на етапі формування. На супутникових знімках, отриманих командою Visual Investigations, видно сотні бойових машин. Також на кадрах можна побачити наметове містечко, кухню і госпіталь. Розташувався він у 170 кілометрах від українського кордону.

У CIT в свою чергу зазначили, що останнім часом вивчають маршрути пересування російської техніки в Крим і до українського кордону за допомогою відео з соцмереж і сервісу відстеження вагонів GdeVagon. Розслідувачі відзначають, що спостерігається концентрація російських військ біля українського кордону безпрецедентна з 2015 року.

Фото: російська бойова техніка (citeam.org)