ua en ru

Стан Х.Мубарака стабільний і дозволяє проводити допити

Екс-президент Єгипту Хосні Мубарак поміщений у відділення інтенсивної терапії однієї з лікарень в Шарм-ель-Шейху, передає РБК з посиланням на Reuters, яке посилається на державне єгипетське телебачення. Повідомляється, що причиною госпіталізації Х.Мубарака імовірно став серцевий напад. Як повідомляє BBC, 82-річний Х.Мубарак скаржиться на порушення серцебиття і високий тиск. Після надання медичної допомоги колишньому Президенту стало краще.
Повідомляється, що стан екс-президента стабільний і дозволяє проводити допити.
Напередодні місцеві ЗМІ з посиланням на джерела в каїрському суді, куди Х.Мубарак повинен був з'явитися на допит, повідомили про його госпіталізацію.
Х.Мубарак, який подав у лютому 2011 р. у відставку після розпочатої в арабській республіці революції, отримав повістку в каїрський суд у справі про розстріл учасників масових протестів і розтраті бюджетних коштів.
Нагадаємо, раніше ряд країн заморозив активи сім'ї Х.Мубарака, а також деяких осіб у його оточенні після того, як єгипетська громадськість зажадала відставки глави держави, звинувативши політичну еліту країни у корупції. За словами міністра юстиції Єгипту Махмуда ель-Гінді, група слідчих у найближчі дні відвідає зарубіжні країни, в яких можуть розташовуватися активи колишнього Президента.
Після відставки Х.Мубарак залишався у своїй резиденції в Шарм-ель-Шейху. Прокуратура оголосила екс-президента Єгипту і членів його сім'ї невиїзними на час розслідування звинувачень на їхню адресу.