ua en ru

Радбез РФ назвав ситуацію в економіці загрозою нацбезпеці

Радбез РФ назвав ситуацію в економіці загрозою нацбезпеці Фото: Сергій Вахруков

Радбез РФ назвав однією з основних задач стратегії нацбезпеки скорочення рівня диференціації регіонів з економічного розвитку

Рада безпеки Російської Федерації (РФ) назвав однією з основних задач стратегії національної безпеки скорочення рівня диференціації регіонів з економічного розвитку. Про це заявив помічник секретаря Ради безпеки РФ Сергій Вахруков, передає РИА-Новости.

Так, за його словами, скориговані найважливіші завдання, на вирішення яких будуть спрямовані основні зусилля.

"Такими завданнями є усунення дисбалансів в економіці, скорочення рівня міжрегіональної диференціації в соціально-економічному розвитку суб'єктів Російської Федерації, зниження вразливості від зовнішніх негативних факторів, прагматична участь у міжнародному економічному співробітництві, підвищення ефективності державного управління в економічній сфері та низка інших завдань", - заявив Вахруков

Крім того, за його словами, стратегія нацбезпеки, затверджена президентом Росії Володимиром Путіним в кінці 2015 року, ставить однією з цілей розвитку країни входження в число світових лідерів за обсягом валового внутрішнього продукту (ВВП).

Нагадаємо, раніше Міжнародний валютний фонд погіршив свій прогноз спаду російської економіки в 2016 році з 0,6% до 1%.

У свою чергу премьер-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія ще не стикалася з такими потужними викликами економіці як в 2015 році.