ua en ru

Склад ЦВК буде обрано не пізніше 1 липня, - Парубій

Склад ЦВК буде обрано не пізніше 1 липня, - Парубій Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Політичні консультації по ЦВК тривають між усіма фракціями ВР

Станом на п'ятницю 18 травня у Раді немає 226 голосів за оновлення складу Центральної виборчої комісії (ЦВК), втім питання буде ухвалено не пізніше 1 липня. Про це повідомив спікер парламенту Андрій Парубій у кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Консультації наразі тривають. Я не можу вийти у зал з цим питанням, поки не завершені консультації, поки немає 226 голосів", - заявив Парубій.

Голова ВР наголосив, що станом на 18 травня політичні консультації стосовно голосування за оновлений склад ЦВК тривають між усіма фракціями парламенту.

"Я не маю жодних сумнівів, що зняти старих членів ЦВК ми зможемо коротко і швидко, а потім, не обравши нову ЦВК, поставити країну в параліч. Я впевнений, що рішення має відбутись на цій сесії. Не пізніше 1 липня. Але я роблю все можливе, щоб зайшли в зал з цим питанням, маючи 226 голосів", - підкреслив спікер.

Нагадаємо, раніше представник президента України в парламенті, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Ірина Луценко заявила, що консультації фракцій із питання оновлення Центральної виборчої комісії (ЦВК) повинні завершитися до наступного тижня.