ua en ru

Сорос є інвестором компанії, пов'язаної з зятем Трампа, - WSJ

Сорос є інвестором компанії, пов'язаної з зятем Трампа, - WSJ Фото: Джаред Кушнер

Раніше Кушнер не розкривав свою причетність до компанії

Мільярдер Джордж Сорос, який підтримував демократів, виявився інвестором компанії Cadre, пов'язаної з чоловіком Іванки Трамп. Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на обізнані джерела.

Так, зять президента США Дональда Трампа і його старший радник Джаред Кушнер опинився діловим партнером відразу декількох мільярдерів, у тому числі одного з великих спонсорів Демократичної партії Джорджа Сороса.

Відзначається, що Кушнер є одним із засновників і співвласників що працює в сфері торгівлі нерухомістю компанії RealCadre LLC (працює під брендом Cadre).

За даними видання, серед інвесторів Cadre, заснованої за участю Кушнера в 2014 році, значиться головний прихильник Трампа в Кремнієвій долині Пітер Тіль, однак WSJ вдалося виявити зв'язки компанії з іншими великими бізнесменами, в тому числі і Соросом, який в ході виборчої кампанії 2016 року підтримував (в тому числі і багатомільйонними пожертвуваннями) Гілларі Клінтон і жорстко критикував її суперника-республіканця.

Згідно з даними джерел WSJ, компанія, що управляє активами сім'ї Сороса, відкрила для Cadre кредитну лінію на загальну суму в 250 млн доларів, а також увійшла в число інвесторів компанії. Близька до компанії Сороса людина пояснила, що інвестиції в Cadre робилися на початку 2015 року, тобто до того як Трамп оголосив про свій намір балотуватися у президенти США.

Підкреслюється, що за даними Служби регулювання галузі фінансових послуг, Кушнер залишається одним із співвласників Cadre і має можливість впливати на управління компанією. З останнього представленого в службу звіту випливає, що підконтрольна зятю Трампа компанія JCK Cadre LLC володіє часткою (в розмірі від 25% до 50%) у компанії Quadro Partners Inc., якій, в свою чергу, як мінімум на 75% належить Cadre.

Відзначається, що в поданих після вступу на посаду старшого радника президента США деклараціях свою причетність до Cadre Кушнер не розкривав. Однак його адвокат Джеймі Горелик пояснила WSJ, що в деклараціях згадана компанія BFPS Ventures LLC, яка належить зятю Трампа і контролює частку в Cadre.

При цьому глава Cadre Райан Вільямс повідомив WSJ, що з моменту інавгурації Трампа Кушнер не бере участі в управлінні компанією. На даний момент ведеться робота по оновленню представлених регуляторам звітів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дочка президента США Іванка Трамп і її чоловік Джаред Кушнер, отримавши роботу в Білому домі, продовжують володіти нерухомістю та іншими активами на загальну суму близько 740 млн доларів.