ua en ru

Сорос пророкує Росії банкрутство у 2017 році

Сорос пророкує Росії банкрутство у 2017 році Фото: Джордж Сорос

За словами Сороса, Путін намагається сприяти розпаду ЄС

Американський фінансист Джордж Сорос прогнозує Російській Федерації (РФ) банкрутство в 2017 році. Про це він пише у своєму блозі, опублікованому на Project-syndicate.org.

За його словами, режиму Путіна загрожує банкрутство в 2017 році, коли настане термін виплати значної частини іноземних боргів.

На думку фінансиста, президент Росії Володимир Путін намагається уникнути колапсу, а саме - сприяти розпаду Євросоюзу. Цього простіше домогтися, направивши туди потоки сирійської біженців.

"Факт в тому, що путінська Росія і ЄС беруть участь в гонці на час: питання, хто з них зруйнується першим", - зазначає Сорос.

За його словами, наплив біженців разом з економічною кризою в деяких країнах союзу змушує ЄС "тріщати по швах", а Росія може отримати значні економічні вигоди від розпаду Європи та експлуатації об'єднань на основі комерційних інтересів та з анти-європейських партій, які Путін ретельно культивує".

Він також вважає, що РФ почала військову операцію в Сирії з метою загострити міграційний криза в Європі.

Зазначимо, раніше Сорос заявляв, що в сформованих умовах падіння економіки Російської Федерації вистачить резервів на два роки.

Нагадаємо, раніше Хольгер Цшепиц у статті "Через 18 місяців Росія опиниться на дні" писав, що російський рубль знаходиться у вільному падінні, а ціни на нафту вже давно набагато нижче рівня, з яким могла б впоратися економіка Російської Федерації.РІ