ua en ru

Соратник Януковича розширює кондитерський бізнес у Росії, - джерела

Соратник Януковича розширює кондитерський бізнес у Росії, - джерела Фото: Борис Колесніков (mtu.gov.ua)

Кондитерський холдинг Колеснікова купує ще одну фабрику в Росії

Соратник екс-президента Віктора Януковича і колишній віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури України Борис Колесніков розширює кондитерський бізнес в Росії, передають російські "Ведомости" з посиланням на джерела.

Повідомляється, що кондитерський холдинг "Конті", який належить Колеснікову, досяг угоди про купівлю кондитерської фабрики "Красная заря" в Іваново. На даний момент керівництво російської фабрики не підтвердило і не спростувало угоду. За словами гендиректора Павла Афанасьєва, сторони поки обговорюють виробництво продукції "Конті" на вільних потужностях "Красной зари".

Зазначимо, головний офіс і кондитерська фабрика "Конті" зареєстровані в Костянтинівці Донецької області, ще два заводи знаходяться в окупованих Горлівці та Донецьку. Крім того, у Курській області РФ працюють дочірня структура компанії "Конті-рус" і кондитерський комбінат. Після 2014 року компанія зупинила дві кондитерські фабрики в Донецькій області. У той же час в Росії "Конті" займає близько 2% ринку.

За даними джерел, фабрику "Красная заря" можуть купити за більш 1 млрд російських рублів (понад 17 млн доларів). Передбачається, що нові потужності дозволять "Конті" збільшити виробництво майже на третину.

Нагадаємо, в червні 2017 року повідомлялося, що Roshen повністю припинив свою діяльність в Росії.