ua en ru

Співголови мінської групи ОБСЄ закликали припинити стрілянину в Нагірному Карабасі

Співголови мінської групи ОБСЄ закликали припинити стрілянину в Нагірному Карабасі Фото: ОБСЄ

Мінська група ОБСЄ засудила застосування сили в Нагірному Карабасі

Співголови мінської групи ОБСЄ закликали припинити стрілянину у Нагірному Карабасі. Про це йдеться в спільній заяві співголів - послів Ігоря Попова (РФ), Джеймса Уорлика (США) і П'єра Андрійо (Франція), повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"Співголови Мінської групи ОБСЄ висловлюють серйозну заклопотаність у зв'язку з повідомленнями про великомасштабні порушення режиму припинення вогню, які відбуваються вздовж лінії зіткнення в зоні нагірно-карабахського конфлікту. Ми рішуче засуджуємо застосування сили і шкодуємо про безглузду загибель людей, в тому числі цивільних осіб", - йдеться в повідомленні.


Як повідомляється, співголови мінської групи ОБСЄ закликають сторони припинити вогонь і прийняти всі необхідні заходи для стабілізації ситуації на місцях.

Як наголошується, мінська група ОБСЄ наголошує, що немає альтернативи мирному вирішенню конфлікту на основі переговорів, і що війна не є варіантом вирішення конфлікту.

Відзначимо, мінська група ОБСЄ - це група співголів країн-членів ОБСЄ, яка очолює процес мирного вирішення нагірно-карабахського конфлікту між Вірменією та Азербайджаном.

Постійні члени Мінської групи ОБСЄ - Білорусь, Німеччина, Італія, Швеція, Фінляндія, і Туреччина, а також Вірменія і Азербайджан, і на основі ротації - Трійка співголів ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сторони конфлікту в Нагірному Карабасі - Азербайджан та Вірменія - звинувачують одне одного у порушенні перемир'я.