ua en ru

Суперник Меркель на виборах Шульц обіцяє об'єднати Німеччину

Суперник Меркель на виборах Шульц обіцяє об'єднати Німеччину Фото: Мартін Шульц виступив на з'їзді СДПН

Він має намір боротися за подолання глибоких розбіжностей між різними верствами населення

Кандидат у канцлери від лівоцентристської Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мартін Шульц пообіцяв об'єднати країну, а також зробити загальні вибори у вересні "по-справжньому цікавими". Про це передає ВВС.

Подякувавши керівництву партії за одноголосну підтримку, він заявив присутнім на з'їзді в Берліні однопартійцям, що боротиметься за подолання глибоких розбіжностей між різними верствами населення.

Судячи з опитувань громадської думки, наразі він іде на рівних із канцлером Ангелою Меркель, однак його партія значно відстає від правоцентристської партії Меркель Християнсько-демократичний союз.

Зазначено, що Шульц також різко розкритикував правопопулістську партію "Альтернатива для Німеччини", назвавши її "ганьбою" для країни.

Як показують опитування, ця відносно нова партія, яка критикує політику "відкритих дверей" Меркель, має шанси подолати прохідний бар'єр і пройти до парламенту.

Як відомо, донедавна Шульц був президентом Європейського парламенту, обіймаючи цю посаду минулих п'ять років.

Нагадаємо, раніше німецькі соціал-демократи висунули колишнього главу Європарламенту Мартіна Шульца на посаду канцлера Німеччини.