ua en ru

Співвідношення за/проти відключення російських каналів серед українців суттєво змінилося на користь відключення, - Нацрада

Співвідношення за/проти відключення російських каналів в Україні серед громадян України у останні дні суттєво змінилося на користь відключення.

Співвідношення за/проти відключення російських каналів в Україні серед громадян України у останні дні суттєво змінилося на користь відключення. Про це на брифінгу заявила заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Досить серйозно змінюється позиція телеглядацьких симпатій. Так, починаючи з 7 березня на нас обрушився величезний шквал дзвінків негативного характеру. В першу чергу, це були дзвінки зі східних регіонів України. Але за останні тижні тенденція почала змінюватися, і вже представлялася як приблизно 50% на 50%. А в останні дні розуміння ситуації і розуміння необхідності подібного відключення становить вже близько 25% проти відключень і 75-80% - за відключення російських каналів. Це наші спостереження, виходячи із звернень громадян і телефонних дзвінків", - повідомила Мудрак.

Нагадаємо, 25 березня Київський адміністративний суд виніс рішення, згідно з яким в Україні повинна бути припинена ретрансляція чотирьох російських каналів "Перший канал", "РТР-Планета", "Росія-24", "НТВ-Мир". Таке рішення суд обґрунтував веденням зазначеними каналами антиукраїнської пропаганди.