ua en ru

Sony намагається продати свій бізнес з виробництва елементів живлення для електроніки

Японська Sony намагається продати свій бізнес з виробництва елементів живлення для електроніки і провела переговори як мінімум з трьома інвесткомпаніями. Про це повідомляє "Росія 24".

Мова йде про Sony Energy Devices, щорічна виручка якої складає 1,74 млрд дол., а штат налічує 2,7 тис. осіб. Позбавитися від нього як від непрофільного Sony вирішила в рамках загальної програми оптимізації.

Нагадаємо, що глава компанії Кадзуо Хіраї оголосив про те, що Sony скоротить штат на 10 тис. осіб і переорієнтує бізнес на перспективні напрями.

Серед них ігри, мультимедіа, сектор мобільних пристроїв і нові для компанії сфери, такі як виробництво медичного устаткування.

Потенційні покупці Sony Energy Devices - тайванська Hon Hai Precision Industry і китайська BYD. Hon Hai одночасно веде переговори і з конкурентом Sony - виробником телевізорів і дисплеїв Sharp і збирається стати його найбільшим акціонером. Ринкові джерела повідомляють, що, незважаючи на міцну ієну, вмираючий актив Sony викуплять саме зарубіжні інвестори.

Читайте також: Fitch знизило рейтинги Sony і Panasonic до спекулятивної категорії з "негативним" прогнозом