ua en ru

Sony планує випустити для Xperia камеру з високою роздільною здатністю

Sony незабаром планує випустити на ринок нову компактну камеру з високою роздільною здатністю для мобільних пристроїв.

Sony незабаром планує випустити на ринок нову компактну камеру з високою роздільною здатністю для мобільних пристроїв, повідомляє "Росія 24".

Йдеться про невеликий девайсе площею 1 квадратний дюйм, всередині якого будуть розташовані 20,2-мегапіксельний сенсор Exmor R і лінзи Carl Zeiss f/1.8. Портал The Verge пише про те, що новинка також буде оснащена автономним акумулятором і Wi-Fi-модулем і адаптером бездротового зв'язку NFC.

Варто окремо зазначити, що така камера розрахована на використання зі смартфонами Xperia, маючи можливість в реальному часі передавати картинку на екран пристрою. Іншими словами, мова йде про автономний програмно-апаратному комплексі, покликаному поліпшити процес зйомки за допомогою мобільного телефону.

Читайте також: Sony представила водонепроникний смартфон Xperia Z Ultra з найбільшим Full HD екраном (фото, відео)

Крім цього The Verge пише, що інформацію про гаджет вдалося дізнатися відразу з двох різних джерел у Sony. Представники компанії заявили, що новинка вже майже готова до релізу, який має відбутися в самий найближчий час. Проте точних термінів видання не називає.

Нагадаємо, що минулого тижня в мережі з'явився докладний опис характеристик підготовлюваного до виходу смартфона Sony Xperia i1, відомого також під кодовою назвою Honami. Їх опублікував азіатський ресурс ePrice.

Вже й раніше ходили чутки про те, що в Sony Xperia i1 використовується 20-мегапіксельна камера. Тепер стало відомо, що новинка отримає 1/2 ,3-дюймовий сенсор ExmorRS з роздільною здатністю 20,7 Мп, об'єктив Sony G і процесор обробки зображення BIONZ.
Sony Xperia i1 відноситься до категорії камерофонів-смартфонів, де особливу увагу приділено оптиці фотокамери, і складе, таким чином, конкуренцію Nokia Lumia 1020 і Samsung Galaxy S4 zoom.

Очевидно, що очікуваний фотогаджет від Sony дозволить зробити з будь Xperia останнього покоління схожий на Honami девайс, про що говорить схожість в апаратній частині цифрових камер. Принцип використання автономного устрою зображений на заголовній картинці вище.