ua en ru

Sony і Panasonic створять оптичний диск місткістю 300 Гб

Компанії Sony і Panasonic будуть співпрацювати при розробці нового покоління оптичних дисків, які зможуть вміщати більше 300 Гб інформації, йдеться в офіційному повідомленні Panasonic. Сьогодні сторони підписали відповідну угоду. Очікується, що розробка буде готова до кінця 2015 р.

У повідомленні наголошується, що оптичні диски мають унікальні властивості, що дозволяють захищати пристроъ від негативного впливу навколишнього середовища, таких як пил, вода, перепади температури і вологість. Крім того, вони дозволяють зберігати сумісність між поколіннями. Це є гарантією того, що дані можна буде розшифрувати навіть у тому випадку, якщо формат запису еволюціонує.

Передбачається, що спочатку оптичні диски нового покоління будуть використовуватися лише в професійних сферах - для архівування великих обсягів даних, а потім вже вийдуть на споживчий ринок.

Читайте також: Panasonic, LG і Sanyo зізналися у ціновій змові

Обидві компанії раніше створювали оптичні диски формату Blu-ray. Sony і Panasonic є одними з його розробників. Проте наразі сторони усвідомлюють, що незабаром з'явиться необхідність в оптичних дисках, які змогли б зберігати більший обсяг інформації.

Компанія Sony була заснована в 1946 р. і є одним з провідних виробників електроніки в світі. Sony випускає аудіо- і відеопрогравачі, mp3-плеєри, DVD-програвачі, телевізори, монітори і електронні компоненти. Серед продуктів компанії - такі бренди, як VAIO, Bravia і Walkman. За період з 2005 р. по 2012 р. капіталізація компанії скоротилася майже на 60%, однак на початку 2013 р. вона почала поступово відігравати втрачені позиції.

Компанія Panasonic, що раніше називалася Matsushita, була заснована в 1918 р. і носила ім'я свого засновника Коносуке Мацусіта. Виробляє широкий спектр побутової техніки та електроніки, включаючи телевізори VIERA, цифрові фотоапарати і відеокамери, пральні машини, праски та кухонну техніку, а також ноутбуки та телекомунікаційні товари.