ua en ru

Омеляну завтра оберуть запобіжний захід

Омеляну завтра оберуть запобіжний захід Фото: Володимир Омелян (Віталій Носач, РБК-Україна)

Розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу пройде в Солом`янському суді Києва

У Солом'янському районному суді міста Києва завтра, 14 вересня, відбудеться судове засідання по розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну. Про це повідомляє прес-служба суду в Facebook.

"14 вересня 2018 року о 10 год. 00 хв. в приміщенні суду за адресою: м. Київ, Вознесенський узвіз, 10-Б відбудеться судове засідання з розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу міністру інфраструктури України. Слідчий суддя: Сергієнко Г. Л.", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що сьогодні Національне антикорупційне бюро України оголосило Омеляну підозру в незаконному збагаченні і приховуванні доходів. Як відомо, у Солом'янський районний суд Києва надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу міністру інфраструктури.

Повідомляється, що САП буде просити у суді про обрання Омеляну запобіжного заходу у вигляді застави на 5 млн гривень.

За даними слідства, Омелян за останні вісімнадцять років отримав 2,17 млн гривень офіційного доходу, тоді як його витрати тільки в період з 2008 року по квітень 2015 склали не менше 3,45 млн гривень.

Додамо, НАБУ почало розслідування проти Омеляна в жовтні минулого року за фактом декларування міністром недостовірної інформації та незаконного збагачення. Як повідомлялося, Омелян з сім'єю з 2016 року мешкає в будинку вартістю 7 млн гривень, який належить двоюрідної племінниці дружини. За даними НАБУ, доходи, які б дозволили племінниці придбати зазначений будинок, вона не отримувала.