ua en ru

На узгодженій акції в підтримку Савченко у Москві затримали 9 осіб

На узгодженій акції в підтримку Савченко у Москві затримали 9 осіб Фото: плакати нібито "не відповідали заявленій тематиці акції"

Серед них - представник омбудсмена України Володимир Шрейдлер

У Москві 26 березня на узгодженому пікеті в підтримку незаконно ув'язненої в РФ Надії Савченко було затримано дев'ять осіб. Про це повідомляє російське видання ОВД-Инфо.

Зазначено, що біля метро Сокольники співробітники поліції затримали Михайла Кригера, Михайла Лашкевича, Олега Богданова, Ігоря Іванова, Валерія Надєждіна, Станіслава Позднякова, Романа Петрищева, Вікентія Ніліна і представника омбудсмена України Володимира Шрейдлера.

Один із затриманих - Кригер - розповів, що до учасників акції підійшли співробітники поліції, які "без пояснення причин заштовхали пікетувальників в автозак".

Згодом усіх затриманих відпустили. Згідно з інформацією видання, вони були затримані через те, що якісь плакати нібито "не відповідали заявленій тематиці акції". При цьому, як зазначили організатори, всі плакати використовуються учасниками вже два роки.

На всіх учасників акції, крім Шрейдлера, склали протоколи за статтею "порушення встановленого порядку організації або проведення пікетування".

Нагадаємо, Донецький міський суд Ростовської області (РФ) визнав українську льотчицю Надію Савченко винною у вбивстві російських журналістів і засудив до 22 років колонії.