ua en ru

Угоди в Москві - це велике досягнення Януковича, - депутат ПР

Президенту України Віктору Януковичу вдалося зробити прорив в українсько-російських відносинах. Без перебільшення, досягнуті сьогодні домовленості можна сміливо назвати історичними. Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів (ПР) Дмитро Святаш.

"Головне досягнення - Віктору Януковичу вдалося повернути Україні справедливі ціни на газ! Це велика перемога. Всі три останніх роки Україна вела переговори, щоб скинути ярмо тимошенківських газових угод. І сьогодні цей результат досягнуто!", - зазначив Дмитро Святаш.

За його словами, Росія надасть Україні кредит в 15 млрд дол. на більш вигідних умовах, ніж пропонував МВФ - без заморожування соціальних виплат і підняття комунальних тарифів.

"Зняті бар'єри в торгівлі, українські товари зможуть надходити на російський ринок без обмежень і мит. Відновлюються зв'язки в промисловій кооперації. Це означає, що виграв прагматизм і здоровий глузд", - додав народний депутат.

За його словами, сьогоднішні угоди означають, що "промисловий сектор збереже свої робочі місця, а значить, у наших громадян буде зарплата і впевненість у майбутньому", - резюмував Святаш.