ua en ru

Після угоди Азербайджану і Вірменії в Степанакерті встановилася тиша

Після угоди Азербайджану і Вірменії в Степанакерті встановилася тиша Фото: Степанакерт (twitter.com ArmenianUnified)

У столиці невизнаного Нагірного Карабаху Степанакерті триває тиша. В місті вперше за кілька днів не було чутно звуки повітряної сирени і снарядів, що падають

Про це повідомляє "РИА Новости".

Це сталося напередодні тристоронньої зустрічі голів МЗС Росії, Вірменії та Азербайджану в Москві. Тиша продовжилася і після закінчення переговорів щодо ситуації в Нагірному Карабасі.

За результатами обговорення, Баку і Єреван домовилися про встановлення режиму припинення вогню з 12:00 суботи, 15 жовтня.

У столиці також відключено світло в будинках, у тому числі для погіршення видимості безпілотників.

Баку і Єреван також домовилися приступити до субстантивних переговорів з метою якнайшвидшого досягнення мирного врегулювання.

Переговори міністрів закордонних справ Росії, Вірменії та Азербайджану Сергія Лаврова, Зограба Мнацаканяна та Джейхуна Байрамова щодо ситуації в Нагірному Карабасі проходили в повністю закритому форматі.

Раніше президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що повернеться за стіл переговорів з Вірменією, коли закінчиться фаза військового протистояння.

Алієв також зазначав, що військові дії припиняться лише після того, як вірменські війська покинуть окуповані території Азербайджану.

Також РБК-Україна писало, що Вірменія готова піти на поступки Азербайджану для врегулювання конфлікту в Карабаху.