ua en ru

Угода про асоціацію є фактично визнанням європейської приналежності України, - посол ФРН

Угода про асоціацію є фактично визнанням європейської приналежності України. Про це в інтерв'ю "Дзеркало тижня. Україна" заявив надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль.

"Керуючись інтересами Німеччини і Європейського союзу, я б дуже хотів, щоб ця угода була підписана в листопаді 2013 р.", - зазначив Вайль.

На думку дипломата, угода про асоціацію з ЄС є конденсатом спільних інтересів двох сторін, а не подарунком Україні.

Він також підкреслив, що "угода визначає легітимне місце України в Європі зараз", а також "є фактично визнанням європейської приналежності України".

"Тому без надмірного пафосу можна сказати, що дана угода доленосна для України. Ну, і для нас. Адже для того, щоб продовжувати йти європейським шляхом розвитку, Україні потрібні реформи і модернізація. А в них-то і полягає суть цієї угоди. Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі - дуже важлива складова частина документа. Вона, як і політична частина договору, надасть потужний поштовх Україні для подальшого розвитку. Я переконаний, що цей документ виявиться інвестиційною програмою такого масштабу, якого Україна не бачила раніше. А разом з капіталом прийдуть нові технології, нові робочі місця, але передусім, конкурентоспроможність", - пояснив Вайль.

Читайте також: Україна може отримати можливість інтегруватися до Європи через регіони, - генсек АЄР