ua en ru

Угода про асоціацію Грузії з ЄС запрацює з 1 липня

Угода про асоціацію Грузії з ЄС запрацює з 1 липня Фото: угода про асоціацію Грузії з ЄС запрацює з 1 липня

У Грузії наїдяться на новий високий рівень співробітництва з ЄС

Рада Європейського союзу завершила процедури ратифікації угоди про асоціацію з Грузією, яке набуде чинності 1 липня 2016 року. Про це повідомляють представники Міністерства закордонних справ Грузії, передає "Грузія Онлайн".

У МЗС Грузії заявили, що тепер угода про асоціацію офіційно стане правовою рамкою, що означає абсолютно новий високий рівень співробітництва з Євросоюзом.


"З 1 липня Грузія вже офіційно й повномасштабно почне абсолютно новий етап відносин з Євросоюзом. Ми глибоко впевнені, що угода про асоціацію є найважливішим кроком на шляху розвитку, безпеки і об'єднання Грузії і реальним правовим підставою для європейських перетворень", - йдеться в повідомленні МЗС Грузії.

"Процес політичної асоціації та економічної інтеграції Грузії, який передбачає запровадження європейських політичних, торговельно-економічних, соціальних і правових стандартів, незворотній і йде повним ходом", - додали у зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, угода про асоціацію Грузії з ЄС була підписана 27 червня 2014 року, а з 1 вересня 2014 року її тимчасово задіяли.

Раніше повідомлялося, що у Грузії почалися спільні навчання з НАТО.