ua en ru

Соса-Cola інвестує в Росію 3 млрд дол. за 5 років

Coca-Cola, найбільший у світі виробник безалкогольних напоїв, інвестує в Росію більше 3 млрд дол. в найближчі п'ять років, починаючи з 2012 р., сказав глава компанії Мухтар Кент в інтерв'ю телебаченню Reuters Insider.
"Наш план - інвестувати приблизно 3 млрд дол. протягом наступних п'яти років. Як ви можете бачити, ми активізуємо інвестиції значно", - сказав Кент, який приїхав у Росію відкрити новий завод у Ростовській області.
Планований обсяг вкладень американської компанії дорівнює її інвестицям в економіку РФ за весь минулий час, але поступається вливанням в розвиток в Китаї, де Coca-Cola хоче витратити 4 млрд дол. в найближчі три роки.
У понеділок, 26 вересня, компанія запустила новий завод у Ростовській області вартістю 120 млн дол. і потужністю 450 млн літрів в рік.
Росія є одним з швидкозростаючих ринків для Coca-Cola, де її продажі показують двозначне зростання шостий квартал поспіль. У другому кварталі цього року бренд показав зростання на 17%, тоді як у світі показник піднявся лише на 4%.
"Росія - це один з десяти найбільших ринків з погляду населення, з точки зору ВВП в світі, і з точки зору нашого бізнесу", - сказав Кент.