ua en ru

Події на сході - це майдан у східноукраїнському варіанті, - Бойко

Події на сході - це майдан у східноукраїнському варіанті. Таку думку в ефірі програми "Шустер Live" висловив кандидат у Президенти України Юрій Бойко.

"Якщо замінити слово Луганськ на Рівне або Вінниця, або Луцьк, і поміняти антураж - з літнього на зимовий, а прапори Росії поміняти на прапори Євросоюзу, то вийде один і той же сценарій. Сьогодні, коли прийшла нова влада, яку люди на сході не розуміють, це виливається в протестні настрої", - заявив політик.

Він зазначив, що не згоден із заявами про масові прояви сепаратизму в східних регіонах України.

"Я категорично не згоден з тим, що у нас в Луганській області або Донецькій живуть сепаратисти. Не так багато людей підтримують приєднання до Росії. За статистикою, лише 20% Луганській області підтримують приєднання до Росії, інші просто незадоволені владою", - зазначив Бойко.

За словами кандидата в Президенти, люди на сході вважають, що центральна влада не відстоює їхні права. "Вони хочуть отримати більше самоврядування, формування бюджету знизу, а не зверху, і другу російську мову, оскільки це питання для них важливий. Саме ці вимоги лежать в основі протестів. А певна група людей, яка вивішує російські прапори, цим просто користується", - підкреслив політик.