ua en ru

Події в Мукачево вдарили по міжнародному іміджу України, - Медведчук

Події в Мукачево не могли не викликати у світової спільноти серйозних і цілком обґрунтованих побоювань - реакція послідувала практично негайно. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Він нагадав, що держдеп США висловив надію, що "всі українці незалежно від їх приналежності до тієї чи іншої організації будуть поважати закон", а заяви представників Євросоюзу були ще більш жорсткими.

"Заклики лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша до бійців Збройних сил України, добровольчих батальйонів, Національної гвардії, СБУ, МВС та прикордонників не виконувати злочинні накази "владних бариг", так зване віче на Майдані, вимоги активістів ДУК звільнити главу МВС завдали ще більш серйозного удару по міжнародному іміджу України", - впевнений політик.

На думку Медведчука, коли "Правий сектор", 80% бійців якого в Закарпатті, за твердженням губернатора області Геннадія Москаля, мають по 3-4 судимості, називає себе національно-визвольним рухом, це не може не викликати серйозну тривогу у європейців.

Лідер "Українського вибору" зазначив, що українська влада вже визнала той факт, що по всій Україні орудують кишенькові армії" олігархів, добровольчі загони, які прикриваються національною символікою і патріотичними гаслами.

"Розуміючи це, європейські країни - сусіди України терміново вживають заходів для забезпечення власної безпеки. Міністр закордонних справ Павло Клімкін змушений був визнати, що Мукачево вдарило по іміджу України і створило загрозу для лібералізації візового режиму з боку ЄС", - додав Медведчук.

Політик резюмував, що те, що ЄС вводить політичні загороджувальні заходи для України - це "заслуга" еврореформаторов, перетворили колись стабільну, мирне і спокійне Україну в гарячу точку на карті світу.