ua en ru

Події в Мукачево виявили вади і проблеми постєвромайданної України, - Медведчук

"Мукачівський синдром" - наслідок політики, що проводиться євроінтеграторами останні півтора роки. Такої думки дотримується лідер громадського руху "Україській вибір" Віктор Медведчук.

За його словами, влада не перешкоджала створенню збройних угруповань, не зупиняла і не карала "фашистських молодчиків", які руйнували пам'ятники і нападали на мирні демонстрації, не розслідувала резонансні справи, не боролася з корупцією та контрабандою. "І результат не змусив себе чекати: кланові розборки між олігархами з їх кишеньковими арміями і розгул організованої злочинності сьогодні стали проблемою державного масштабу і становлять загрозу національній безпеці", - упевнений він.

Політик нагадав, що про те, що влада не контролює дії представників добровольчих тербатальонов, говорилося давно, причому на всіх рівнях.

"Злочини у зоні АТО (насильство, тортури, вбивства мирних громадян) фіксувалися у звітах Amnesty International. В останньому звіті моніторингової місії ОБСЄ задокументовано, що "Правий сектор" відмовляється підкорятися наказам ВСУ. Але влада довгий час закривала очі на ці факти", - нагадав Медведчук.

Політик впевнений, що події в Мукачевому з усією очевидністю виявили вади і проблеми постевромайданной України. "Посіявши вітер беззаконня і правового нігілізму, влади пожинають бурю правового свавілля в загальнодержавному масштабі і ризикують зробити Україну ізгоєм в цивілізованому демократичному співтоваристві", - резюмував він.