ua en ru

Збори акціонерів VimpelCom 17 березня розглянуть угоду з купівлі Wind Telecom

Збори акціонерів VimpelCom (ТМ "Київстар" і Beeline) розглянуть угоду з купівлі Wind Telecom єгипетського мільярдера Нагіба Савіріса. Скаргу одного з основних акціонерів VimpelCom - норвезького холдингу Telenor (36,03% голосуючих акцій) - вчора було відхилено Комерційним судом Лондона. Тепер доля угоди залежить від міноритаріїв VimpelCom, пише "Комерсант-Україна".

Вчора Комерційний суд Лондона відхилив петицію Telenor про накладення забезпечувальних заходів на угоду VimpelCom щодо купівлі Wind Telecom, повідомили представники цих компаній.

У середині січня наглядова рада VimpelCom схвалила угоду по об'єднанню з Wind Telecom. VimpelCom повинен отримати 100% італійського Wind Telecomunicazioni SpA і 51,7% Orascom Telecom Holding (OTH; володіє стільниковими компаніями в Азії, Африці, Канаді і на Близькому Сході) і стати шостим за кількістю абонентів оператором у світі. Wind Telecom в свою чергу повинна отримати звичайні і привілейовані акції додемісії VimpelCom, що дають їй 20%-ву економічну і 30,6%-ну голосуючу частки в компанії, а також грошима 1495 млн дол Частки основних акціонерів компанії знизяться: Altimo - з 39,19 % до 31,4% (голосуюча - з 44,65% до 31%), Telenor - з 39,58% до 31,7% (з 36,03% до 25%), а міноритаріїв - c 21,23% до 17% (з 19,32% до 13,4%).

Telenor виступав проти угоди і звернувся в Міжнародний арбітраж Лондона з вимогою визнати за собою переважне право викупу акцій додаткової емісії в ході операції з Wind Telecom.

Тепер доля угоди залежить від міноритаріїв VimpelCom. Позачергові збори акціонерів з питання додаткової емісії заплановані на 17 березня. Операція відбудеться, якщо її схвалить проста більшість від присутніх на зборах акціонерів. При 100%-ій явці, крім голосів Altimo, необхідно, щоб угоду підтримали понад 28% міноритаріїв.