ua en ru

Соболєва на посаді голови антикорупційного комітету Ради може змінити нардеп від НФ

Соболєва на посаді голови антикорупційного комітету Ради може змінити нардеп від НФ Фото: Єгор Соболєв (УНІАН)

Соболєва в антикорупційному комітеті може змінити Юрій Савчук

Главу комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції Єгора Соболєва на даній посаді може змінити перший заступник голови комітету, народний депутат від фракції "Народний фронт" Юрій Савчук. Про це РБК-Україна повідомили джерела в НФ.

При цьому, за даними джерел, Савчук буде залишатися в статусі в. о. голови комітету. Співрозмовники РБК-Украина стверджують, що голосування у Верховній Раді за відкликання Соболєва з посади може відбутися сьогодні після 16:00.

Відзначимо, раніше на посаду нового голови комітету розглядалася кандидатура нардепа від Радикальної партії Ігоря Попова. Однак, за словами джерел, його кандидатура була відкинута після інциденту з озброєним пограбуванням, в якому фігурував син нардепа - Богдан Попов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Раді ініціювали процедуру відкликання Соболєва з посади голови антикорупційного комітету. Напередодні комітет визнав його роботу незадовільною. У листопаді Соболєв повідомляв, що замість нього головою комітету може стати нардеп від Радикальної партії Ігор Попов, так як його хочуть звільнити.