ua en ru

Соболєв пропонує рішення місцевих рад піддавати антикорупційної експертизи

Соболєв пропонує рішення місцевих рад піддавати антикорупційної експертизи Фото: Єгор Соболєв

Соболєв вважає, що будь-які рішення місцевих рад повинні проходити антикорупційну експертизу

Голова комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв пропонує створити антикорупційні комісії для перевірки рішень місцевих рад. Про це під час прес-конференції повідомив голова комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вимагаємо від наших депутатів і будемо пропонувати іншим колегам, щоб вони ініціювали створення антикорупційних комісій. Оскільки коррупциогенними ми визнали більше сотні законів і жоден з них остаточно не пройшов до парламенту", - сказав він.

За словами Соболєва, антикорупційні комісії можна було б залучати до перевірки рішень місцевих рад.

"Ці комісії могли б стати ефективною процедурою, щоб кожне рішення місцевої ради, яке представлене, проходило антикорупційну експертизу. До цієї антикорупційної експертизи повинні бути залучені не тільки депутати місцевої ради, а й громадські активісти, журналісти", - додав голова комітету.

Нагадаємо, в кінці жовтня голова Донецької ОДА Павло Жебрівський підписав розпорядження про створення при обладміністрації антикорупційного штабу.