ua en ru

Соболєв: на посаду генпрокурора розглядають кандидатури Луценка та Жебрівського

Соболєв: на посаду генпрокурора розглядають кандидатури Луценка та Жебрівського Фото: Єгор Соболєв

"Самопоміч" наполягає на тому, щоб генпрокурор був обраний шляхом проведення конкурсу

На посаду нового генерального прокурора розглядають кандидатури лідера парламентської фракціі "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка та голови Донецької обласної державної адміністрації Павла Жебрівського. Про це журналістам у відповідь на питання кореспондента РБК-Україна в комітетах ВР повідомив голова комітету з питань запобігання і протидії корупції, заступник голови фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв.

"Чув від членів комітету з забезпечення правоохоронноі діяльності Верховної Ради, що наче б то у них запитують, як вони ставляться до кандидатури Юрія Луценка або Павла Жебрівского",- розповів він.

За словами депутата, "Самопоміч" давно вже наполягає на тому, щоб генпрокурор був обраний шляхом проведення конкурсу.

"Я вважаю, що генеральний прокурор має саджати друзів президента, а не бути другом президента... він має бути справді незалежним, і тому ми дуже наполягаємо, щоби новий генпрокурор був обраний через конкурс",- підсумував він.

Нагадаємо, раніше Луценко заявив, що з ним на тему можливого призначення на посаду генерального прокурора ніхто з керівництва держави не говорив.

Крім того, голова БПП зазначив, що не відповідає вимогам, які висуваються до кандидата на посаду генерального прокурора. І таке призначення могло б бути теоретично можливим тільки у разі зміни законодавства.