ua en ru

З боку РФ вночі скоєно 19 пострілів за українським прикордонникам, - РНБО

З боку РФ вночі скоєно 19 пострілів з артилерії з українським прикордонникам.

З боку РФ вночі скоєно 19 пострілів з артилерії з українським прикордонникам. Про це сьогодні на брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Сьогодні вночі з боку РФ скоєно 19 пострілів з артилерії по позиціях прикордонного підрозділу з району російського села Маноцкий в бік Югановки, що в Луганській області", - заявив Лисенко.

За його словами, також тривають випадки порушення державного кордону.

"Вчора з 19.30 до 20.10 відбулося бойове зіткнення прикордонного наряду "Червона Таловка" Луганського загону з озброєною групою терористів. Прикордонники помітили за допомогою переносного тепловізійного пристрою. Терористи рухалися з рюкзаками і зброєю з боку РФ. За результатами бою бандити були змушені відступити", - відзначив спікер РНБО.

Крім того, за словами Лисенка, учора прикордонний наряд недалеко від Амвросіївки виявив групу з 10 озброєних терористів, які перетнули кордон з Росії в напрямку українського села Шевченка.

"Прикордонники почали бій, під час якого бойовики понесли втрати, інші повернулися на територію Росії", - додав він.

Лисенко також повідомив про те, що на ділянках відділів "Скадовськ" Херсонської загону і "Білолуцьк" Луганського загону були зафіксовані російські безпілотники.