ua en ru

Знято з розгляду справу суддів, які пропонували хабар Холодницькому

Знято з розгляду справу суддів, які пропонували хабар Холодницькому Фото: Наталія Овчаренко і Геннадій Підберезний (РБК-Україна)

Підготовче судове засідання у цій справі призначено на 14 травня

Справу суддів Кіровського суду Дніпра Наталі Овчаренко та Геннадія Підберезного, яких підозрюють у спробі дати хабар керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назару Холодницькому, знято з розгляду. Про це йдеться у повідомленні Шевченківського районного суду Києва.

Також повідомляється, що підготовче судове засідання у цій справі призначено на 14 травня 2018 року о 15:00.

"Повідомляємо, що у зв’язку із неправильністю визначення складу суду справу за обвинуваченням Овчаренко Н.Г. - обвинуваченої за ч.4 ст.369 та Підберезного Г.А. - обвинуваченого за ч.4 ст.369 знято з розгляду", - зазначили у суді.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що суддів Овчаренко та Підберезного обмежили в термінах ознайомлення із матеріалами справи, про закінчення розслідування якої Генпрокуратура ще 12 лютого 2018 року.

Додамо, що у вересні 2017 року судді Підберезний та Овчаренко були затримані за пропозицію хабара Холодницькому. Мета - уникнути кримінальної відповідальності Овчаренко, яка підозрюється Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) у вчиненні корупційного кримінального правопорушення. Судді за ці гроші вимагали закриття даного кримінального провадження та уникнення відповідальності.