ua en ru

Знос льодового стадіону на НСК «Олімпійський» почнеться через 2 тижні після зведення альтернативної льодової арени, - Мінсім'ї

Знос льодового стадіону на НСК «Олімпійський» почнеться через 2 тижні після зведення альтернативної льодової арени. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник міністра з питань сім'ї, молоді і спорту Сергій Глущенко, передає кореспондент РБК-Україна.

С.Глущенко не уточнив точні терміни початку зносу старого катка і зведення нового. За його словами, новий каток на вул. Шалетт буде розрахований на 300 місць, учні ДЮСШ займатимуться там безкоштовно. «Крім того, на території, прилеглій до місцевої школи, ми зведемо сучасний спортивний майданчик для заняття футболом, баскетболом і так далі. Вона буде доступна для школярів і жителів району», - сказав він. Альтернативою тенісним кортам, які розташовані на території НСК «Олімпійський», і які також передбачається знести, за словами С.Глущенка, є 8 відкритих і 8 закритих кортів, недавно зданих в експлуатацію на вул. Академіка Глущенка.

Він також повідомив, що так звана «зона гостинності» на території НСК, згідно з вимогами УЄФА, буде розміром 35 тис. кв. м і представлятиме заасфальтований майданчик, під яким буде споруджений паркінг. «Після закінчення Євро-2012 на цьому майданчику ми плануємо побудувати мультіфункціональний комплекс з кортами, льодовою ареною і залом для ігрових видів спорту, а також сертифікований антидопінговий центр», - сказав він.