ua en ru

Для зниження ціни на газ необхідно викорінити корупцію, - "Наш край"

Для зниження ціни на газ необхідно викорінити корупцію, - "Наш край"

"Наш край" вимагає від правоохоронних органів ретельного розслідування зловживань у нафтогазовому сегменті, оскільки викорінення корупції дозволить знизити тарифи на комунальні послуги. Про це заявив співголова партії "Наш край" Сергій Кальцев.

На його думку, висока ціна на газ – це оплата корупції в енергетичній сфері, а не висока собівартість блакитного палива. "Партія "Наш край" закликає правоохоронні органи до ретельного розслідування зловживань у нафтогазовому сегменті. Якщо ми викоренимо корупцію, то отримаємо більш низькі і ціну на газ, і тарифи на комунальні послуги", – підкреслив Кальцев.


Він вважає, що "єдиною причиною надвисоких тарифів на газ для побутових і промислових споживачів є мільярдна корупція в державних газовидобувних компаніях, фальшиві біржові операції з газом, підтверджені заявами Генеральної прокуратури, і банальна відсутність приладів обліку споживання блакитного палива".

Співголова "Нашого краю" також заявив про низку "дивних заяв і дій українського газового монополіста".

"Наприклад, згідно з інформацією в ЗМІ, заплановано віддати одне з найбільших газових родовищ в Україні у розробку маловідомої компанії Yuzgas B. V. Також нелогічним виглядає намір "Нафтогазу" почати закупівлю газу в осінньо-зимовий період за кредитні кошти ЄБРР та Світового банку, одночасно оголошуючи конкурс на рекламну кампанію вартістю 23,5 млн грн. Також недоречний тендер "дочки" "Нафтогазу" на придбання автомобіля преміум-класу Mersedes Benz за 5 млн гривень", – зазначив Сергій Кальцев.

Як відомо, за ініціативи "Нашого краю" всі місцеві ради, де є представники партії, приймають звернення до уряду з вимогою зупинити зростання тарифів і скасувати діючі. На думку партії, зростання тарифів обумовлене не високою собівартістю послуги, а, зокрема, наявністю корупційної складової.